Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Last van insecten? Probeer deze oplossing!

Last van insecten? Probeer deze oplossing!

Iedereen met groene vingers kent de problemen die insecten met zich meebrengen, van bladeren die opgevreten worden tot verpeste vruchten en prikkelende beestjes toe. Er zijn tal van verschillende insecticiden verkrijgbaar bij groothandels, maar deze hebben een enorme impact op de natuur. Wanneer een insect namelijk een korreltje of druppeltje verdelgingsmiddel binnenkrijgt sterft het onmiddellijk, echter wordt deze stof wel direct door het lichaam verspreidt. Wil jij geen tuin vol vergiftigde insecten? Lees dan vooral dit blogartikel verder.

 

Het probleem van insecticiden

Zoals eerder geschreven zijn insecticiden niet per se wenselijk. Wanneer een insect dit opeet zal het hele lichaampje vol komen met vergif, omdat de insecticide zich vermenigvuldigt in het dode beestje. Wanneer dit insect opgegeten wordt door een vogeltje zal het vogeltje een behoorlijke hoeveelheid gif binnen krijgen die zomaar fataal kan zijn. Het is dus ook niet gek dat een deel van de enorme afname van vogels in Nederland komt vanwege verdelgingsmiddelen. Daarom is het aan te raden een middel te gebruiken dat niet zo giftig is.

Aaltjes zijn de oplossing

Misschien is de naam aaltje nieuw voor jou, en dat is ook niet zo gek. Aaltjes zijn relatief onbekende, microscopische wezens die uitstekend werken tegen een groot aantal lastige insecten. Een aaltje kan makkelijk een insect binnen treden omdat het wezentje zo klein is. Wanneer het aaltje binnen is, zal hij zichzelf enorm snel vermenigvuldigen. De gastheer kan deze enorme vermenigvuldiging niet aan en zal uiteindelijk het loodje leggen. Aaltjes kun je in een bakje kopen wat je vervolgens door water heen mengt. Vervolgens spray je deze mix over de blaadjes of stam van de planten en je bent in no time van de insecten af, zonder giftige stoffen. Aaltjes bestrijden zowat elke vorm van plaaginsecten.

 

Aaltjes kopen

Niet elke winkel heeft zomaar aaltjes te koop en daarom moet je naar een ervaren specialist, Ecostyle is onze keuze. Met de aaltjes van Ecostyle hoef jij je geen zorgen meer te maken over je tuin.

 

https://ecostyle.nl/