Ferreavalves
Image default
Entertainment

Hoe geef ik een corona proof feestje

We hebben er allemaal moeite mee, we zitten op vrijdag- en zaterdagavond thuis voor de tv in plaats van in de club/kroeg, er zijn minder verjaardagen en familiebijeenkomsten, geen dansjes tijdens festivals en minder drankjes op het terras. Het virus maakt alles moeilijker. Wat nou als het binnenkort uw verjaardag is , u heeft u vrienden al een tijdje niet gezien of u wil een etentje houden met familie, is dat dan mogelijk? Hoe doet u dit veilig?

Het corona proof feestje

De grote lockdown is beëindigd en de maatregelen zijn versoepeld. Helaas betekent dit niet dat we grote party’s kunnen houden en dat iedereen dicht bij elkaar kan gaan staan in kleine ruimtes.

Maar hoe kunt u dan wel een “legale” veilige bijeenkomst houden?

Er zijn een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden. Hoe groot is de ruimte waar ik een feest wil houden en hoeveel mensen kan ik uitnodigen? Geeft u een feestje in de huiskamer, dan kan/mag u minder mensen uitnodigen dan wanneer u een feestje geeft in een tuin of een andere feestlocatie. Bedenk hoeveel mensen u wilt uitnodigen en gebruik dat als basis om de locatie te bepalen. Iedereen moet natuurlijk 1,5 meter van elkaar behouden.

Wat kunt u doen?

Hoe heeft u de minste verspreiding op het feest? Hier kunt u genoeg voor doen. Allereerst moet sowieso de 1,5 meter afstand gehouden worden, ook een bakje snacks geven aan mensen in hetzelfde gezin is handig en ervoor zorgen dat iedereen zijn eigen drankjes kan inschenken. Na binnenkomst kunt u de aanwezigen vragen of ze hun handen willen desinfecteren en zorg ervoor dat de zeeppomp in het toilet is bijgevuld zodat mensen hun handen kunnen wassen. Als u nog steeds meer mensen wilt uitnodigen dan in u ruimte past, verdeel het bezoek door de dag heen. U kunt uw familie aan het begin van de dag laten komen en later op de dag met uw vrienden wat afspreken. Op deze manier kunt u toch iedereen zien en toch het corona beschermingsniveau behouden. Als u uw feest toch nog spectaculairder wilt maken, huur dan een zanger, DJ of een leuke act in om uzelf en de gasten het gevoel te geven toch bij een klein concert te zijn.