Begin je net met gitaar, basgitaar, drums of andere instrumenten, of ga je het gaan gebruiken? Het is leuk om je eigen muziek te maken, maar indien mogelijk is het nog leuker om in een band te spelen! Als je geen band kunt vinden om te spelen, waarom zou je er dan niet zelf een maken? Lees hier onze tips om je eigen band te starten.
Kies je stijl Het is niet moeilijk om een band te vormen. Kijk naar punkbands in de jaren 70 (zoals “The Jam”) of vuilnisbands (zoals “Nirvana”), ze zijn net begonnen samen muziek te maken in één dag – wat ze kunnen, jij ook! Allereerst is het belangrijk om erachter te komen welke muziekstijl of welk genre je graag speelt. Ten tweede is het belangrijk om te weten of je het leuk vindt om cover te spelen of je eigen materiaal. Als je je eigen nummer hebt geschreven, is de keuze snel gemaakt, maar zelfs de bekendste bands, zoals The Beatles, Van Hellen en Metal, beginnen met covers, of spelen nog regelmatig nummers van andere bands. Tegenwoordig zijn er veel zangers en bands die songboeken kunnen gebruiken, inclusief bladmuziek, vingerzetting of akkoordmarsen, die erg nuttig zijn voor je band en je omslag.
Zoek gelijkgestemden Heb je lessen op een muziekschool? Zijn er cursussen voor verschillende instrumenten? Dan kun je altijd aan je docent of een andere docent vragen of ze studenten kennen die ook een band willen vormen. Is er een band in uw plaatselijke jeugdclub, jeugdcentrum of een café in de buurt? Dan kun je zeker geld uitgeven om een kijkje te nemen en met andere bezoekers of de band zelf te praten. Veel beroemde muzikanten ontmoetten elkaar op deze manier, en toen vormden ze samen een band. Je kunt natuurlijk ook proberen om bandleden online te vinden.
Ruimte om te oefenen Hoewel er enkele stembanden zijn die u thuis kunt oefenen, zult u hoogstwaarschijnlijk een oefenruimte nodig hebben. Je buren zullen dit op prijs stellen, en dan kun je het volume wat harder zetten (vergeet niet om oordopjes te dragen). Sommige oefenruimten hebben volledig uitgeruste back-uplijnen, terwijl je in andere oefenruimten alleen de zaal kunt huren. Backline vertegenwoordigt alleen zang, basisdrumkits en bepaalde versterkers. Soms is er een toetsenbordversterker, maar de toetsen zijn vaak verbonden met een vocaal apparaat. Bij de eerste optie hoeft u het instrument alleen met de kabel te dragen. Drummers hebben meestal hun eigen stokken, snaredrums en basdrumpedalen bij zich. Als je het echter leuk vindt om op je eigen apparaat te spelen, is de tweede optie wellicht geschikter. |