Ferreavalves
Image default
Woning en Tuin

Een huis kopen waar moet je op letten

Huis kopen Hilversum

 

Overweegt u om een huis te kopen in Hilversum? Dan is dat natuurlijk een grote stap. Misschien is het wel de eerste keer dat u voor een koopwoning gaat en dan moet er veel geregeld worden. Wat komt er zoal kijken bij een huis kopen in Hilversum? Lees hier de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden.

 

De buurt verkennen

 

Voordat je een huis in Hilversum besluit te kopen, is het verstandig om eerst de buurt te verkennen waarin je misschien gaat wonen. Veel mensen vergeten dit, maar niet alleen de kwaliteit van het huis is belangrijk. Je moet ook rekening houden met de buurt waarin je gaat wonen. Stel je voor dat je een prachtig huis hebt, maar je hebt elke dag last van hinder door de omgeving. Dan kan het huis nog zo mooi zijn, maar dan kun je er nooit optimaal van genieten. Om die reden is het dus aan te raden om eerst de buurt te gaan verkennen. Je hoeft natuurlijk niet als een spion in de bosjes te gaan zitten. Gewoon af en toe erdoorheen wandelen om te kijken hoe de sfeer is.

 

Makelaar inschakelen

 

Natuurlijk kun je via Funda of een andere website zoeken naar huizen, maar je kunt ook een makelaar inschakelen. Een makelaar heeft zo zijn voordelen en nadelen.

 

– De voordelen

 

Een voordeel van een makelaar is dat deze verstand heeft van de huizenmarkt. Je kunt aan je makelaar vertellen wat voor soort huis je zoekt en vervolgens kunnen zij je daar gelijk mee helpen. De makelaars in Hilversum kennen de buurt immers heel goed. Een ander voordeel van een makelaar is dat ze je kunnen helpen met het zoeken naar iets binnen je vraagprijs.

 

– De nadelen

 

Een huis kopen en een makelaar inschakelen heeft ook enkele nadelen. Een belangrijk nadeel is dat een makelaar geld kost. Vaak pakt de makelaar een percentage van het aankoopbedrag, waardoor jij als koper dus duurder uit bent. En zoals je misschien wel weet: een huis is al niet heel goedkoop. Zeker niet als je een groot huis wil kopen in Hilversum. Hilversum is een gewillige stad om in te wonen en om die reden liggen de kosten daar dan ook hoger dan in de rest van Nederland. Als dan ook nog eens aanvullende kosten aan een makelaar moet betalen, dan wordt het natuurlijk wel erg duur. De makelaars in Hilversum weten gelukkig wel waar ze moeten zoeken.

 

De staat van het huis

 

Een huis kan er aan de buitenkant hartstikke mooi uitzien, maar van binnen is er misschien wel sprake van achterstallig onderhoud. Je moet bij de aanschaf dus niet alleen naar het uiterlijke plaatje kijken, maar ook wat de aanvullende kosten zullen zijn. Probeer daarom te inventariseren hoeveel de verbouwingen je gaan kosten. Als je daar geen verstand van hebt, kun je ervoor kiezen om een aannemer te vragen voor een offerte. Je krijgt dan een duidelijk overzicht van het prijskaartje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

De faciliteiten

 

Bij het aanschaffen van een huis moet je niet alleen rekening houden met het huis zelf, maar ook met de faciliteiten in de buurt. Is er bijvoorbeeld een supermarkt in de buurt, of moet je daarvoor heel ver reizen? Zijn er genoeg speeltuinen voor kinderen? En kunnen de kinderen veilig spelen? Zeker als je jonge kinderen hebt, is het natuurlijk van groot belang om ook daar rekening mee te houden. De faciliteiten zijn niet alleen belangrijk voor jezelf, maar dit maakt het huis ook aantrekkelijker bij een eventuele verkoop. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap.

 

Laat je niet misleiden

 

Bij het aanschaffen van een huis, is de kans groot dat je vatbaar bent voor misleiding. Tijdens een rondleiding kunnen zaken bijvoorbeeld rooskleuriger worden voorgesteld dan dat ze eigenlijk zijn. Je kunt zo enthousiast zijn, dat je er niet meer met een objectieve bril naar kunt kijken. Om die reden kan een makelaar dan ook handig zijn. Deze kan alles objectief bekijken, zodat hij of zij je van gegrond advies kan voorzien. Probeer bij een bezichtiging ook altijd kritische vragen te stellen. Zeker als het gaat om achterstallig onderhoud, maar ook om zaken die je misschien niet kunt zien.

https://www.vanderhelm.nl/

Gerelateerde artikelen

Wil je ook een duurzaam goedkoop laminaat aanschaffen

Opslagruimte Amsterdam snel en makkelijk te vinden

Waar vind je de spotprijzen voor luxe artikelen?