Ferreavalves
Image default
Toerisme

Zo maak je de mooiste cocktailfoto’s

restaurant blankenberge

Als de ober je een cocktail brengt, is de cocktail meestal een mooie versiering. Maak van deze gelegenheid gebruik om perfecte Instagram / Facebook-foto’s te maken en al je vrienden dit heerlijke kunstwerk te laten zien. Alleen een foto van een cocktail is echter onmogelijk. Hier zijn enkele tips voor het maken van perfecte cocktailfoto’s.

Instellingen…

Het belangrijkste bij digitale foto zijn instellingen. Tegenwoordig kun je met je smartphone mooie filters op foto’s plaatsen om ze op te fleuren. Maar met de juiste instellingen is dit meestal niet nodig.

Gebruik geen flitser

… zelfs niet in een donkere kamer. Wat u kunt doen, is iemand vragen of hij of zij zijn of haar mobiele telefoon kan helpen. Dit zorgt ervoor dat je geen vervelende flitsen ziet op de foto’s. Tegenwoordig zijn de smartphones met een “nacht” -foto, die automatisch helderder kan maken, daar je kunt op donkere gedeelte tikken en  om het licht te brengen.

Compositie….

 Wat wil je deze foto? Is het gewoon een cocktail of een leuke achtergrond en attributen? Denk goed na voordat u foto’s maakt.

Tip: schakel raster in op de camera. Zo weet je zeker dat je een goede foto maakt, of bepaal je de compositie.

Hou rekening met de zon

Ga je naar de strandbar? Maak geen foto’s van cocktails in de zon, maar sta in de zon. Het duurt dan even om erachter te komen hoe je de schaduwen het beste van de foto kunt laten verdwijnen, maar meestal is dit haalbaar.

Werwerking

  • Als je de juiste instellingen gebruikt maar nog steeds niet tevreden bent met de foto, kun je altijd nog wat nabewerking doen. Dit doe je met het standaard bewerkingssysteem van je smartphone of een externe applicatie. Instagram heeft verschillende filters en opties voor nabewerking, maar er zijn veel andere gratis apps waarmee je foto’s kunt bewerken:
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Lightroom
  • Snapseed

Heb je de ideale foto gemaakt?

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html