Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de grootte van je laptopscherm

Niet iedereen staat bij de schermgrootte stil als ze een laptop aanschaffen. Toch hebben de meeste mensen wel een voorkeur voor een grotere of kleiner scherm dan de laptop die ze nu hebben. De meeste Nederlanders hebben onderhand wel een laptop gehad en weten wat ze willen. Je kunt daarom bij je volgende aankoop gaan voor zelf een laptop samenstellen. Hierbij kun je verschillende opties upgraden zodat de laptop precies past bij jouw voorkeuren!

Is er een standaard maat?

Schermen zijn eigenlijk altijd diagonaal gemeten, dus van de linker onderhoek naar de rechter bovenhoek. Er is geen universele standaard maat voor laptop schermen. Veel voorkomende maten liggen tussen de 13 inch en 15 inch. Dat betekent trouwens niet dat elke laptop met 13 inch precies dezelfde maten hebben, ze kunnen nogal verschillen qua verticale en horizontale maten.

Wat zijn de voordelen van een klein of groot scherm?

Een laptop met een klein scherm is fijn voor een standaard gebruiker die veel op pad is met zijn of haar laptop. Zeker in een vliegtuig is een laptop van bijvoorbeeld 11 inch gemakkelijk te gebruiken. Naast dat een laptop met een klein scherm ook vaak minder weegt, gebruikt een kleine laptop ook minder batterij ten opzichte van een grote laptop.

Het grootse voordeel van een grote 17 inch laptop is dat je veel meer en beter op je scherm kunt zien. Zeker voor iemand die beelden bewerkt, spullen ontwerpt of teksten schrijft, is het prettigere werken als je een groter scherm hebt. Het schijnt ook dat je met een groter scherm een betere algemene beleving hebt en je productiever bent.

Waar ga jij op letten?

Hier is een korte checklist om te bepalen hoe groot je nieuwe laptop moet zijn:

  • Hoe vaak ga je met je laptop op pad, en dus hoe draagbaar moet je laptop zijn?

  • Gebruik je je laptop vaak voor multimediale werkzaamheden?

  • Welke schermgrootte gebruik je nu en wat vind je daar van?

Veel mensen willen een grootscherm gebruiken maar met een klein scherm reizen. Je moet dus goed afwegen wat voor jou belangrijk is. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kun je altijd nog een specialist van BTO vragen om advies.

 

https://bto.eu/