Ferreavalves
Image default
Woningen

Ramen bestellen

 

Afvoergaten in kunststof ramen
Kunststof ramen zijn zo gepositioneerd dat ze het meest warmte-isolerend en luchtdicht zijn. Ze bieden echt een hoge mate van bescherming tegen kou, tocht en vocht, maar in feite is de dichtheid niet zo totaal als algemeen wordt aangenomen. Als ze zijn vervaardigd volgens moderne normen, zijn de profielen uitgerust met afvoergaten die zijn ontworpen om vocht uit de luchtkamers af te voeren. Meestal worden gaten geboord in het onderste deel van het kozijn en de vleugel, deze zijn ook te vinden op imposts. Hun aanwezigheid, met de juiste locatie en hoeveelheid, mag de isolerende eigenschappen van de beglazing echter niet negatief beïnvloeden. Integendeel, drainage verlengt de duurzaamheid van PVC-profielen en elimineert een aantal van hun inherente problemen.

Afmeting afvoergat
Waar zijn de afvoergaten
Zijn afvoergaten nodig
Waarom heb je afwatering nodig in PVC-kozijnen?
Water kan in alle holtes doordringen, als er zelfs maar de kleinste opening is. Waterdamp gaat zelfs door de poriën van minerale bouwmaterialen. Kunststof ramen zijn geen uitzondering. Vocht kan condenseren in de luchtkamers bij een temperatuurverschil tussen de buiten- en binnendelen van het frame; het komt daar tijdens krachtige schuine buien als de afdichting niet strak genoeg is. Soms loopt condensatie door een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer of keuken naar de bodem van het glas en sijpelt geleidelijk door de rubberen band in de vleugel.

Afvoerplug in ramen.
Vaak kan een kleine hoeveelheid water weer verdampen, en dit is een van de grootste twijfels van kopers of afvoergaten echt nodig zijn. Als er echter regelmatig condensaat valt, regent het vaak, en als u wilt dat de ramen zo lang mogelijk meegaan, is het beter om de afvoer niet te verwaarlozen, aangezien zich een kritisch volume water kan ophopen in het raam of het kozijnprofiel, dat niet kan verdampen .

Gaten zijn ook vereist in appartementen in huizen van meer dan 20 meter. Hier wordt een toename van windbelastingen waargenomen. Drainage zorgt voor drukvereffening en windcompensatie.

De aanwezigheid van sleuven in het buitendeel is verplicht voor gekleurde profielen. Witte ramen reflecteren het grootste deel van de zonnestraling, maar gelamineerd of in massa gekleurd, vooral als het donker is, absorberen meer warmte dan ze weerkaatsen en vereisen daarom ventilatie van de buitenste kamers om te voorkomen dat de kozijnen opzwellen of anderszins vervormen onder de hitte van de zon .

Waar de afvoergaten zich bevinden – op de diepste plaatsen van de plooien. Daartussen wordt een opening aangehouden van maximaal 60 cm Ze bevinden zich aan de binnen- en buitenkant van het raam.

Soorten en aantal afwateringsgaten
Afvoerpluggen regelen de grootte en het aantal afvoergaten, afhankelijk van de afmetingen van de raamconstructie. Mogelijke vormen zijn rond, halfrond of rechthoekig (soms “plat” genoemd). Vereisten:

voor het onderste profiel van de vleugel zijn minimaal twee gaten met een afmeting van 5×10 mm of met een diameter van 8 mm vereist;
als de lengte van het bovenprofiel niet meer dan een meter is, zijn twee boren voldoende;
als de lengte meer dan een meter is, worden drie inkepingen geboord;
onderkaderprofielen zijn voorzien van minimaal twee gaten van 5×20 mm groot;
hetzelfde geldt voor horizontale imposts.
Als de profielkast een lengte heeft van maximaal een meter, zijn twee boren voldoende, als er meer worden gemaakt, worden er drie gemaakt. Het is belangrijk dat ze niet samenvallen met de plaatsen waar glasplaten worden geplaatst.

De ventilatie-uitsparingen voor gekleurde profielen hebben een diameter van 5-6 mm. Ze zijn aan weerszijden van het buitenframe geboord om lucht in de buitenste kamer te laten komen, maar niet door de belangrijkste binnenkamers.

De buitenste perforatie wordt beschermd door decoratieve vizieren of pluggen.

Stekkers
Om de afvoergaten van kunststof ramen te beschermen tegen verstopping met fijn zand, pluisjes en ander vuil, zijn decoratieve pluggen geïnstalleerd. Dit zijn kappen gemaakt van hetzelfde plastic als de raamprofielen. Ze kunnen wit of gekleurd zijn, geschikt voor geverfde frames. Het wordt aanbevolen om ze aan de buitenkant van het frame te installeren; ze zijn niet nodig voor de kamerzijde.

Stekkers worden meestal geleverd met een plastic venster, deze zitten in de kit. Als ze geel worden of verloren zijn gegaan, kan een vervanging worden gekocht. Installatie vereist geen speciaal gereedschap, ze kunnen ook zonder problemen worden verwijderd.

Pluggen zijn niet nodig als de gaten aan de onderkant van het vleugeluiteinde verborgen zijn.

Het binnendringen van water in het profiel en het terugtrekken ervan
Afvoergaten van PVC-ramen Gewoonlijk komt er op de volgende manieren water in het profiel:

door microscheurtjes in de afdichting of tussen het elastiek en het frame tijdens zeer zware schuine regenbuien;
door onvoldoende afgedichte montagenaden – zo komt vocht op de plooien terecht;
in geval van verliescondensatie als gevolg van hoge luchtvochtigheid in de kamer of in geval van verminderde ventilatie, evenals met een dove brede vensterbank, waardoor het glas niet wordt meegevoerd door warme lucht uit de batterijen, of in geval van schendingen van de thermische isolatie van het appartement / huis;
tijdens micro-spleetventilatie – in de winter vormt zich condensatie of zelfs ijs aan de uiteinden van de vleugel, wanneer vochtige warme kamerlucht naar buiten komt, in de zomer worden de uiteinden nat van regen;
overmatig krachtig wassen met grote hoeveelheden water.
Soms hoopt zich vocht op in raamconstructies tijdens langdurig transport in de regen op gazellen met een open bovenkant, zonder bescherming.

Voor het verwijderen van vocht worden afvoergaten gemaakt, maar als deze zich niet in de kunststof ramen bevinden, is het toegestaan ​​om ze met uw eigen handen te boren. Hiervoor heeft u een frees of een eenvoudige boor nodig, waarvan het gedeelte wordt geselecteerd op basis van de afmetingen van de pluggen die bij het profiel worden geleverd. Vóór het werk is het belangrijk om schema’s te vinden voor de interne structuur van PVC-ramen om de juiste locatie van de sneden nauwkeuriger te bepalen. Dan blijft het alleen om hun aantal te berekenen op basis van de grootte van het raam en zorgvuldig de profielwand te boren. Het belangrijkste is dat het gat slechts één kamer mag beïnvloeden; je kunt niet door het frame of de vleugel boren.

Waarom drainage geen vocht kan afvoeren
Soms vervullen de afvoergaten van PVC-ramen hun taak niet. Hoofdredenen:

er heeft zich binnenin te veel vocht verzameld als een zware stortbui begon, en de vleugel werd opengelaten door een vergissing;
er zijn te strakke pluggen geïnstalleerd, die vaak tijdens reparaties worden geïnstalleerd om te beschermen tegen bouwafval met stof;
de afvoer is verstopt.
Onvoldoende efficiëntie van vochtafgifte is ook mogelijk als gevolg van een onvoldoende aantal gaten of hun onjuiste positie. Er wordt ook aangenomen dat rechthoekige gaten beter bestand zijn tegen vloeistofuitlaten, omdat water door ronde gaten slechter stroomt als gevolg van oppervlaktespanning, vooral bij boren met een kleine diameter.

Gevolgen van een slecht functionerend raamafvoersysteem
Als de afvoergaten in het kunststof raam slecht werken, kunnen de gevolgen zich al in de winter manifesteren. Water dat in het frame achterblijft, kan bevriezen. IJs neemt een groter volume in dan vloeistof, daarom zijn profielvervormingen onvermijdelijk – het zal opzwellen of barsten. Soms barst zelfs een raam met dubbele beglazing.

Een ander negatief gevolg is de vermenigvuldiging van micro-organismen in stilstaand water. Dit leidt tot onaangename moerassige geuren omdat de vloeistof zal gisten en bloeien. Er zal schimmel verschijnen, die zich geleidelijk naar de hellingen zal verplaatsen, een verwoestend effect heeft op de raamopening en de gezondheid ernstig schaadt.

Ook zal een lang verblijf van water in raamconstructies leiden tot roest van de wapening. Het raam verliest zijn sterkte, roest verspreidt zich naar mechanismen en fittingen en veroorzaakt onomkeerbare schade. Het komt op het punt dat het alleen blijft om het raam te veranderen en de opening te repareren, en dit is een extra verspilling van geld en tijd.

Om van deze problemen af ​​te komen, wordt het regelmatig reinigen van de afvoergaten aanbevolen.

Hoe de afvoergaten te reinigen
Reiniging van de afvoergaten van de ramen De afvoergaten moeten minstens één of twee keer per jaar worden schoongemaakt.

Eerst wordt het plastic venster van het stof geveegd. Voordat het afvoergat in het profiel wordt gereinigd, worden de frames ook van vuil gewassen. Omdat PVC vrij gemakkelijk schoon te maken is, hoeft u niet ijverig te zijn met een grote hoeveelheid water.

Vervolgens worden stof en vuil met een stofzuiger uit de afvoer verwijderd. Simpele huishoudelijke modellen zijn voldoende om de meeste blokkades op te lossen. Als er vuil achterblijft in de afvoerspleet, wordt dit verwijderd met een lucifer of een tandenstoker. In geval van moeilijkheden, wanneer zich binnenin een grote hoeveelheid vuil ophoopt, wordt dit met een lange draad verwijderd. Het belangrijkste is om voorzichtig te handelen om geen schade te veroorzaken.

Om ervoor te zorgen dat de afvoer werkt, wordt langzaam een ​​beetje water op de binnenkant van het frame gegoten – het moet bij eb volledig naar buiten komen. Deze spoeling kan worden voortgezet totdat het water helder is.

Er is niets anders nodig om te reinigen. Om vuil te verminderen en vervuiling te voorkomen, kunt u het hele frame rond de omtrek regelmatig afnemen met een vochtige doek of servet.

Ramen bestellen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0120-pvc-schuifraam.html