Ferreavalves
Image default
Huishoudelijk

Methylantranilaat voor vogelbestrijding

Bij het afschrikken van vogels van planten en gewassen komt vaak het onderwerp chemische afweermiddelen ter sprake. Welke chemicaliën werken het beste om vogels ervan te weerhouden planten en gewassen te eten?

Methylanthranilaat is vaak de beste optie voor chemicaliën om vogels af te schrikken. Methylanthranilaat is de chemische stof die wordt aangetroffen in druivensmaakstof, zoals in Kool-Aid van druiven of andere snoepjes met druivensmaak. Mensen houden van de smaak ervan in kleine concentraties, maar vogels kunnen de smaak of geur ervan niet opnemen, zelfs niet bij lage concentraties.

Methylanthranilaat is vaak de beste oplossing bij het zoeken naar een chemisch vogelafweermiddel voor een aantal redenen. De eerste reden is dat het vogels afstoot. Daar gebruiken we het tenslotte voor. Vogels ervaren een kleine pijnsensatie wanneer ze de smaak of geur van de chemische stof opmerken en zullen planten of gewassen vermijden die ermee worden behandeld nadat ze dit hebben opgemerkt.

De volgende reden is dat het veilig is voor mensen. Mensen kunnen in contact komen met methylanthranilaat en er geen schadelijke bijwerkingen van ondervinden. Dit geldt ook voor de vruchten en gewassen die zijn behandeld met methylanthranilaat. Mensen kunnen ze eten zonder negatieve bijwerkingen. Ondanks dat het wordt gebruikt in druivenaroma’s, verandert de chemische stof ook niet de smaak van het fruit, de gewassen of sappen die met de gewassen zijn gemaakt.

Deze chemische stof is ook veilig voor de aarde en wordt als milieuvriendelijk beschouwd 

Er zijn een aantal manieren om methylanthranilaat toe te passen op gebieden waar u een vogelprobleem heeft. De eerste manier is om de vloeibare vorm van de chemische stof op de behandelde gebieden te spuiten. Het kan worden gespoten op planten of elk gebied waar vogels samenkomen. Dit kan worden gedaan door middel van een spuitfles of een ander apparaat dat het vloeibare materiaal naar de behandelde locatie kan sturen.

Indien aangebracht door middel van een vloeibare spray, houdt methylanthranilaat 10-14 dagen aan. Het wordt aanbevolen om het elke tien dagen opnieuw aan te brengen. Het zal niet wegspoelen bij lichte tot matige regen, maar bij veel regen kan het wegspoelen en moet het eerder opnieuw worden aangebracht.

Vloeibaar methylanthranilaat kan online worden gekocht op websites voor vogelbeheer of kan worden geleverd door een vogelbeheerbedrijf dat de chemische stof op doelgebieden aanbrengt.

De volgende manier om methylanthranilaat toe te passen is door beslaan. In dit scenario zou u de methylantranilaatvloeistof in een vernevelingsmachine stoppen en methylantranilaatnevel het gebied insturen. Dit is vaak minder duur dan het sproeien van de vloeibare vorm en kan ook worden gebruikt om vogels uit een heel gebied te houden, zoals een terras of een eetgedeelte buiten, in tegenstelling tot de vloeibare vorm van de chemische stof, die vaker wordt gebruikt om op te sproeien. planten en gewassen.

Vogelvernevelaars (ook wel hazers genoemd) kunnen worden gekocht bij leveranciers van vogelbeheer of worden geïnstalleerd door een vogelbeheerbedrijf.

Bird-Out Aromatic Repellant is een specifieke methylantranilaat vernevelingstoepassing die gebruik maakt van vogelverneveling in een persoonlijk gebruiksscenario. Het is een klein, navulbaar apparaat dat kleine hoeveelheden mist in een klein gebied zoals een terrasterras of buitenbarbecue laat ontsnappen om vogels op afstand te houden. Bird-Out wordt online verkocht door Bird B Gone.

Methylanthranilaat schrikt een aantal verschillende vogels af. De receptoren bij vogels die een hekel hebben aan de geur van de chemische stof, zijn bij bijna alle soorten hetzelfde, dus het werkt voor de meeste scenario’s met vogelproblemen.

Het kan een paar pogingen kosten voordat vogels stoppen met het eten van gewassen of verzamelen in gebieden die worden behandeld met methylanthranilaat. Na een paar pogingen zullen vogels echter over het algemeen vermijden om de gewassen te eten.

Vogels die methylanthranilaat afschrikken, zijn spreeuwen, meeuwen, merels, duiven, boerenzwaluwen, huismussen, kraaien en ganzen. De meeste vogelsoorten zullen deze chemische stof vermijden als ze ermee in aanraking komen waardoor een duivennest niet kan ontstaan. 

Er zijn een aantal locaties die baat zouden hebben bij het gebruik van methylanthranilaat. Deze omvatten boerderijen, luchthavens, vijvers, meren, tuinen, eetruimtes in de openlucht en elke andere plaats waar vogels samenkomen en zich verzamelen.

Voordat u methylanthranilaat toedient, dient u de lokale en staatswetten te raadplegen of contact op te nemen met een vogelbestrijdingsbedrijf dat u kan adviseren over de beste manier van handelen voor uw specifieke situatie.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/kraaiennest-verwijderen/