Ferreavalves
Image default
Woning en Tuin

Hoe wordt de dakkapel prijs bepaald?

Een van de meest populaire uitbouwen in Nederland is de dakkapel. Dakkapellen zijn praktisch, zien er goed uit en kunnen enorm worden aangepast naar uw wens. Maar als je hebt besloten dat je een dakkapel wilt moet je nog wel opzoek naar een bedrijf waar de prijs het beste is voor de kwaliteit die je krijgt.

De gemiddelde dakkapel prijs

De gemiddelde dakkapel kosten kunnen erg verschillen per bedrijf. De factor die de grootste rol speelt bij de prijs is dat de dakkapel perfect past op jouw huis. Het laten maken van een dakkapel op maat is daarom essentieel. De standaard dakkapel prijzen variëren tussen de drie- en vijfduizend euro. Er zijn verschillende factoren die invloed uitoefenen op de dakkapel prijs. Een paar van deze factoren zijn:

  • De grootte van de dakkapel
  • Schuin of plat dak
  • Invoeging van ventilatieroosters, een insectenhor, een elektrisch rolluik et cetera.

Een goedkopere optie: de prefab dakkapel

De prijs van jouw dakkapel wordt dus ook bepaald door jouw expliciete wensen. De dakkapel kan zelfs goedkoper worden door een specifieke manier van productie. De prefab dakkapel, afgekort van prefabricated, wordt gebouwd in een werkplaats en niet op het dak. Het voordeel hiervan is dat de kosten lager liggen en wordt geïnstalleerd door middel van een hijskraan. De straat waar je woont moet hiervoor wel breed genoeg zijn.

Vervangen of renoveren

Als je al een dakkapel hebt, maar je toe bent aan vernieuwing, kan je er voor kiezen om de dakkapel te laten vervangen. Dit houdt in dat er een nieuwe dakkapel wordt geplaatst en de oude wordt weggehaald. Als de oude dakkapel kleine beschadigingen heeft kan er worden gekozen om de dakkapel te renoveren. De kosten hiervan liggen aanzienlijk lager dan bij een nieuwe dakkapel. Zo kan jouw oude dakkapel weer in de nieuwe staat verkeren zoals toen je hem had gekocht.