Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

De beste wasdroger kopen

Een wasdroger is een luxe apparaat, want je kunt natuurlijk ook gewoon je was buiten drogen of binnen ophangen. Maar toch hebben veel huishoudens tegenwoordig een wasdroger in huis. Over het algemeen gaan deze apparaten lang mee, maar wanneer je toch een nieuwe moet kopen wil je natuurlijk weten welke voor jou de beste is. Daarom hebben wij op een rijtje gezet waar je op moet letten.

Welke wasdroger kopen?

De eerste keuze die je moet maken als je de vraag ‘welke wasdroger kopen’ wilt beantwoorden, is het type. Je hebt drie verschillende wasdrogers. Warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Eigenlijk heb je nog een vierde optie, namelijk de was-droogcombinatie waarbij je de wasmachine combineert met een droger. Warmtepompdrogers hebben als grootste voordeel dat ze energiezuinig zijn. Condensdrogers zijn vooral heel snel droog. Luchtafvoerdrogers zijn ook redelijk snel en bovendien goedkoop.

Het maximale vulgewicht

Het is natuurlijk ook belangrijk hoeveel was je kwijt kunt in je droger, wat wordt aangegeven als trommelcapaciteit of het maximale vulgewicht. Je zou misschien denken dat groot genoeg altijd slim is, maar dat is het niet. Een halfvolle trommel wast namelijk verre van energiezuinig. Ga daarom voor een vulcapaciteit die bij je past.

De energieklasse

De energieklasse van een droger is uiteraard ook belangrijk. De zuinigheid van een droger wordt aangegeven met een letter, waarbij A het meest zuinig is. Een zuinige wasdroger is natuurlijk fijn voor je portemonnee, maar ook nog eens gunstig voor het milieu. 

Het gebruiksgemak

Daarnaast moet je ook kijken naar het gebruiksgemak. Ook hierbij geldt weer dat meer niet altijd beter is. Er zijn ontzettend veel opties en programma’s beschikbaar bij wasdrogers, maar als je het niet gebruikt is dit zonde van je geld. Ook moet je letten op kleine zaken zoals afmetingen en welke kant de deur op gaat. Misschien is het voor de ruimte waar jij hem wil neerzetten heel belangrijk dat hij naar links gaat, let hier dus op. Wanneer je hem op de wasmachine zet is het handig als de deuren naar dezelfde kant open gaan. 

Overige zaken om op te letten

Hou rekening met bovenstaande tips, zoek informatie en reviews en laat je goed informeren bij een eventuele aankoop. Denk hierbij ook aan de service, want zelf een droger naar boven brengen en installeren is niet zo fijn.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/