Ferreavalves
Image default
Internet marketing

Anti-Schema. Maak je eigen recreatie- en entertainmentplan om uitstelgedrag te overwinnen

marketing book

We houden er allemaal van om uit te rusten en ons innerlijk te verzetten tegen werk en uitstellen als ons lichaam voelt dat het niet genoeg rust krijgt. Uitstelgedrag kan echter niet in de plaats komen van voldoende rust vanwege de angst die ontstaat bij uitstelgedrag over onvervuld werk, schuldgevoelens en zelfverwijt. Om met dergelijke omstandigheden om te gaan en energie in een constructieve richting te sturen, helpt het opstellen van een antischema. Deze methode is het tegenovergestelde van veel uitstelprogramma’s, waarbij werkschema’s en lange takenlijsten worden gepland die geen ontspanning en plezier hebben.

Een Unschedule is een wekelijkse kalender waarin u alle onmisbare activiteiten voor rust, communicatie en herstel weergeeft, evenals uw continue productieve werk.

In eerste instantie wordt aanbevolen dat u uw werktijd beperkt tot slechts dertig minuten per dag, waarna u uzelf beloont met de activiteiten die u leuk vindt.

De Unschedule-methode helpt u bij het maken van een gegarandeerd plan voor een welverdiende, schuldvrije rust en biedt een realistisch beeld van de werkelijke hoeveelheid tijd om te werken. Door een anti-roostering in te plannen, wordt u aangemoedigd om vroeg te beginnen omdat u zich realiseert hoe weinig tijd u werkelijk heeft, als u slaap, huidige taken, afspraken, woon-werkverkeer en weer aan het werk, eten en vrije tijd aftrekt. Als u al lange tijd een chronisch uitsteller bent, zult u aangenaam verrast zijn te horen dat u uw nieuw verworven tijd echt aan het werk wilt besteden.

Dertig minuten is de tijd die een ogenschijnlijk overweldigend project zal verdelen in kleine haalbare taken. Dit is genoeg tijd om te focussen en betrokken te raken bij het werk, maar te weinig om bang te zijn voor blokkades.

Zelfs dertig minuten werk is genoeg om het oude gedrag van de uitsteller om te zetten in een productief persoonsmodel, aangezien het vaak het moeilijkste is om een ​​project te starten door innerlijke traagheid te overwinnen en angst te verminderen.

 • Unschedule helpt het zelfvertrouwen te vergroten door:
 • volledigheid dat u zich beloond voelt voor elke korte werkperiode;
 • het opnemen van elke werkperiode levert een visuele beloning op – je ziet hoe verzameld en continu gewerkt voor de dag en voor de week.

In zijn boek beschrijft Neil Fiore de fundamentele principes van Anti-Schedule als volgt: 

 • Voeg zoveel mogelijk niet-werkgerelateerde zaken toe aan de Unschedule. Dit zal je helpen de illusie te overwinnen dat je vierentwintig uur per dag en achtenveertig uur per weekend de tijd hebt om aan een project te werken. Het zal ook uw perceptie van de beschikbare tijd verscherpen en u helpen deze efficiënter te beheren.
 • Plan projectwerk niet volgens uw eigen planning. Onthoud bovenal dat Unschedule garant staat voor schuldvrije ontspanning en plezier en legitimeert uw persoonlijke tijd. Deze eerste stap zal voorkomen dat je jezelf intimideert met al te ambitieuze en dictatoriale banenplannen die vaak eindigen in mislukking, frustratie, zelfkritiek en uitstelgedrag.
 • Begin klein – stel jezelf een doel om dertig minuten goed werk te doen, dat je vervolgens in de Unschedule gaat oplossen.
 • Beloon jezelf met een pauze of schakel over naar iets leukers aan het einde van elke periode van intensief werk. Maar neem geen pauze of beloning als u op een doodlopende weg bent of een deel van het werk hebt voltooid. Wacht nog een paar minuten om te proberen uit te zoeken wat u later kunt doen. In die minuten gestrand zijn, kan voor uw hersenen voldoende zijn om een ​​probleem creatief op te lossen.
 • Begin met werkperiodes van een half uur, maar werk niet meer dan vijf uur per dag of meer dan twintig uur per week aan een project.
 • Uren kwaliteitswerk per dag en per week bijhouden en samenvatten.
 • Train, speel of dans minstens een uur per dag.
 • Reserveer minstens één dag per week waarop u helemaal geen werk zult doen.
 • Pas het “grootmoedersprincipe” toe – beloning in de vorm van plezierige bezigheden pas na een periode van intensief werk.
 • Concentreer u op het begin, vervang alle gedachten aan voltooiing door gedachten over wanneer, waar en hoe u kunt beginnen.
 • Maak het niet uw doel om het project te voltooien. Stel jezelf een doel van 30 minuten lang kwaliteitsgericht werken.
 • Blijf beginnen en het werk eindigt vanzelf. De laatste dertig minuten voorafgaand aan het einde van het project zijn ook het begin van de volgende. Als u zich ergens zorgen over hoeft te maken, begint het. Het enige wat u hoeft te doen om het project te voltooien, is gewoon doorgaan!

Een Anti-Schedule-strategie helpt u een gewoonte te ontwikkelen om onmiddellijk actie te ondernemen en verdrijft de angst voor mislukking en overspanning. Door alle niet-werkgerelateerde activiteiten in te plannen, verlies je de illusie dat je nog tijd genoeg hebt voor actie. En het stellen van een werklimiet van dertig minuten creëert een onbewust verlangen om meer te werken en minder te rusten.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop