Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

3 voordelen van hybride werken

Tijdens de coronacrisis zijn veel bedrijven en mensen overgeschakeld op hybride werken en dit is na de coronacrisis nog steeds erg populair gebleven. Hybride werken is een combinatie vanuit huis werken en werken op locatie. Met hybride thuiswerken maakt het niet uit of je nou één dag thuiswerkt, of drie dagen. Maar wat zijn nou de voordelen van hybride werken? Dat lees je nu in deze blog!

Het geeft je meer focus

Het eerste grote voordeel van hybride werken is dat meer focus houdt tijdens het thuiswerken. Tijdens het thuiswerken word je veel minder gestoord door collega’s die hun weekend uitgebreid met jou bespreken. Daarnaast heb je dan ook geen last van het lawaai van andere collega’s die met elkaar aan de praat zijn en word je niet gestoord door het geloop van de mensen om je heen. Als je thuis een rustige werkruimte hebt ingericht met het juiste meubilair en een uitstekende internetverbinding, houd jij de concentratie veel beter bij het werk. Vergeet niet om daarbij het werk los te trekken van bijvoorbeeld de opvoeding van je kinderen. Werken in een vertrouwde omgeving geeft meer rust en focus, waardoor je beter in je flow komt. 

Besparing op tijd, geld en energie

In een onderzoek is naar voren gekomen dat 20% van de werknemers dagelijks minstens één uur en dertig minuten aan woon-werkverkeer besteed. Dit is allemaal onnodig verbruikte energie, want deze tijd had je ook kunnen gebruiken om in je privéleven of werksituatie te stoppen. Als je dan ook nog last hebt van files dan raak je nog meer tijd kwijt. Daarnaast zorgt dit in veel gevallen voor extra irritaties. Ook zorgt dit ervoor dat je vermoeider op het werk of thuis aankomt. Door hybride te gaan werken mis je een aantal van deze irritaties en blijf je dus mentaal frisser. Wat daarbij komt kijken is dat je minder hoeft te reizen en dus bespaart op je brandstofkosten en de organisatie bespaart geld. Als de planning met de andere werknemers strategisch ingeplant wordt, kun je zelfs besparen op kantoorruimte.

Een betere balans

Hybride werken werkt het beste als iedereen dit persoonlijk inplant. De voorkeur voor hybride werken verschilt natuurlijk per persoon. Sommige werknemers vinden het juist heerlijk om op kantoor tussen de andere collega’s te zitten. Anders mensen vinden het juist heerlijk om te werken in rust en regelmaat. Alleen de persoon zelf weet wat het beste is voor zijn of haar persoonlijke balans. Hybride werken geeft jou de vrijheid dit helemaal naar jouw eigen hand te zetten. Met een juiste combinatie van jouw privéleven en zakelijke agenda en je krijgt en aanmerkelijk beter werkgeluk!

Ben je nou op zoek naar een partij die jou kan helpen met het creëren van jouw ideale thuiswerkplek? Neem dan eens een kijkje bij een partij als Think4.nl. Zij helpen jou met het instellen van al jouw IT-problemen. Denk hierbij aan het leveren van computers of het aanleggen van professionele en beveiligde wifi netwerken. 

 

https://www.think4.nl/