Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Zo koop je de beste Koolmonoxide melder

Zo koop je de beste Koolmonoxide melder

Koolmonoxidemelders waarschuwen vroegtijdig voor toenemende koolmonoxideniveaus in een gebouw of huis. Het alarm geeft aan wanneer een van uw apparaten niet goed werkt en kan iedereen in een gebouw waarschuwen voordat het te laat is. Bovendien kan een koolmonoxidemelder mensen beschermen die zelf niet op een alarm kunnen reageren, zoals huisdieren, ouderen, kinderen en gehandicapten.

 

Wat te overwegen bij het kiezen van de beste koolmonoxidedetector

Batterij gevoed, Plug-In of bedraad?

Koolmonoxidemelders kunnen worden gekocht met een paar verschillende voedingsopties: 

  • Modellen op batterijen hebben geen stopcontacten of bestaande bedrading nodig en kunnen vrijwel overal in huis worden geplaatst. Dit gemak maakt het een slim idee om een eenvoudig te installeren batterij gevoede eenheid in een garage-werkplaats te plaatsen die gebruik maakt van propaanverwarming.
  •  Voor plug-in modellen is een stopcontact nodig. Dit vermindert de flexibiliteit van de installatie drastisch, maar mocht de stroom uitvallen, dan hebben deze apparaten een back-up op batterijen. Plug-in modellen zijn nuttig voor extra bescherming in ruimtes waar al rookmelders aanwezig zijn. 
  • Bedraad modellen gebruiken reeds bestaande brandalarmbedrading en back-up batterijen voor hun stroomvoorziening. Bedraad units zijn het meest wenselijk en moeten waar mogelijk worden gebruikt, maar niet elk huis heeft specifieke bedrading voor brandmelders naar elke kamer.

 

Soorten samenstelling

Afhankelijk van de situatie kan een uitgebreid systeem eenheden uit alle drie categorieën omvatten.

– UL-lijst

Net als rookmelders moeten koolmonoxidemelders een UL-lijst hebben. De UL-vermelding op de achterkant van het apparaat geeft aan dat het ontwerp is getest en voldoet aan de strenge eisen van UL. Gezien het belang van koolmonoxidedetectie koopt u alleen modellen met een UL-lijst.

– Digitale displays

Digitale displays lijken misschien een gimmick, maar ze dienen eigenlijk een vrij belangrijk doel. Deze apparaten tonen de PPM van elke hoeveelheid koolmonoxide die ze detecteren, zelfs als de alarmmodus niet hoeft te worden geactiveerd. Dit kan bewoners helpen bepalen of er meer koolmonoxide in hun huis is dan ze dachten; een standaard koolmonoxidemelder heeft deze functie niet.

– Interconnectiviteit

Koolmonoxidemelders die kunnen worden geprogrammeerd of bedraad met andere alarmapparaten in huis via radiofrequentie, Wi-Fi of directe bedrading, worden beschouwd als apparaten met interconnectiviteit.

Nu woningen steeds meer verbonden en slimmer worden, kunnen interconnectiemelders een extra voordeel zijn voor degenen die het prettig vinden om huishoudelijke systemen met elkaar te verbinden. Een onderling verbonden koolmonoxideactivering in de garage zal bijvoorbeeld andere alarmtoestellen in huis activeren, waardoor de bewoners worden gewaarschuwd, ongeacht waar ze zich in huis bevinden. Als het apparaat terugmeldt aan een centrale meldkamer, zal een alarmbedrijf de eerstehulpdiensten waarschuwen en hulp sturen zonder dat de bewoner zelfs maar de telefoon hoeft op te nemen. Dit kan vooral ’s nachts een groot voordeel zijn, wanneer slapers het alarm van de garage misschien niet horen en de symptomen van koolmonoxidevergiftiging minder snel worden opgemerkt. Zoek je de juiste of beste koolmonoxidemelder. Bekijk de koolmonoxide melders van ….

Soorten koolmonoxidemelders

Er zijn twee soorten koolmonoxidemelders op de markt: standalone en combinatiemodellen. De keuze van het juiste type voor een woning hangt af van verschillende factoren.

– Standalone

De enige taak van een standalone koolmonoxidemelder is het detecteren en meten van de hoeveelheid van dit gas in huis. Modellen op batterijen kunnen bijna overal worden geplaatst en zijn de populairste keuze. Voor een meer vaste plaatsing kiest u een plug-in detector. Deze modellen hebben vaak digitale uitlezingen die het huidige koolmonoxideniveau weergeven.

– Combinatie

Combinatietoestellen zijn multifunctioneel en bewaken het koolmonoxideniveau terwijl ze ook rook of explosieve gassen detecteren. Het voordeel van combinatie-units is dat ze veel planning en giswerk wegnemen bij het bouwen van een brandbeveiligingssysteem. Het nadeel is dat gecombineerde koolmonoxidemelders voor optimaal gebruik niet in de buurt van gas- of olie gestookte apparaten moeten worden geplaatst. In die situatie kan het beste een standalone rookmelder worden gebruikt met een aparte standalone koolmonoxidemelder op grotere afstand.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal een standaard koolmonoxidemelder alleen de aanwezigheid van explosieve gassen niet detecteren. Explosieve gassen bevatten geen koolmonoxide, tenzij ze gepaard gaan met verbrande brandstof. Koolmonoxidemelders met detectie van explosieve gassen vangen deze gassen echter wel op en waarschuwen de bewoners voor de aanwezigheid ervan.

 

Meer producten uitzoeken om veiliger te wonen? Bekijk ze op DokterFit.