Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Kies de juiste gasdetectieapparatuur voor jouw rioleringsproject

Ga je een rioleringsproject uitvoeren? Dan is het belangrijk om de juiste gasdetectieapparatuur te gebruiken. Het werken in een rioleringssysteem kan namelijk gevaarlijk zijn. Bij het werken in afgesloten ruimtes kan er bijvoorbeeld gas vrijkomen dat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de werknemers. Om deze gevaren te vermijden, is de juiste gasdetectie noodzakelijk. In deze blog geven wij je enkele tips om de juiste gasdetectieapparatuur te kiezen voor jouw rioleringsproject.

 

1. Begrijp de gasdetectienormen en richtlijnen:

Er zijn verschillende normen en richtlijnen waaraan gasdetectieapparatuur voor rioleringsprojecten moet voldoen. Deze normen en richtlijnen zijn er om de veiligheid van de werknemers te waarborgen. Bovendien kunnen ze helpen bij het kiezen van de juiste gasdetectieapparatuur. Het is daarom belangrijk om deze normen en richtlijnen te begrijpen voordat je begint.

 

2. Bepaal welke gassen moeten worden gedetecteerd:

Het is ook belangrijk om te weten welke gassen in de riolering aanwezig kunnen zijn. Het analyseren van de atmosfeer van de riolering kan je hierbij helpen. Op basis van deze analyse weet je welke gassen aanwezig kunnen zijn en welke gasdetectieapparatuur je nodig hebt.

 

3. Gebruik de juiste type gasdetectoren:

Er zijn verschillende soorten gasdetectoren voor het detecteren van verschillende soorten gassen. Het is belangrijk om de juiste gasdetectoren te gebruiken in verschillende situaties. Voor rioleringsprojecten zijn persoonlijke gasdetectoren of multi-sensor gasdetectoren meestal het meest geschikt. Je vindt ze allemaal bij Visser en Visser.

 

4. Overweeg de detectielimieten:

Het is ook belangrijk om de eigenlijke detectielimieten van de gasdetectoren te begrijpen. Dit betekent het minimumbedrag van het gas dat de detector kan detecteren. Als de detectielimiet van de detector hoger is dan het maximale blootstellingsniveau, dan is deze niet geschikt. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een gasdetector die kan detecteren op het maximale blootstellingsniveau.

 

5. Controleer de kalibratie van de gasdetectoren:

Het regelmatig kalibreren van gasdetectoren is belangrijk voor het behouden van nauwkeurigheid. Het is ook belangrijk om te controleren of de gasdetector correct is gekalibreerd voordat deze wordt gebruikt. Dit vermindert het risico op foute metingen die kunnen leiden tot ernstige ongevallen.