Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Hoe je je huid goed kunt verzorgen na een zonvakantie

Na weken in de zon te hebben doorgebracht, heb je waarschijnlijk al wat veranderingen in je huid opgemerkt. Blootstelling aan de zon kan je huid beschadigen als je niet het nodige doet om haar goed te verzorgen. Blijf lezen om te leren hoe je je huid na een zomervakantie kunt verzorgen en haar gezondheid en levendigheid kunt garanderen.

Je huid hydrateren

Blootstelling aan de zon kan je huid snel van vocht ontdoen. Het is belangrijk om je huid te rehydrateren met een vochtinbrengende crème die hyaluronzuur of ceramiden bevat, die helpen om vocht in de huid te trekken en in te sluiten. Gebruik deze vochtinbrengende crème twee keer per dag – ’s morgens en ’s avonds – voor een optimale hydratatie. Probeer daarnaast minstens eenmaal per week hydraterende gezichtsmaskers in je routine op te nemen om het verloren vocht aan te vullen.

Je huid scrubben

Om dode of beschadigde huidcellen, veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling, te verwijderen, moet je een tot twee keer per week scrubben. Exfoliëren verwijdert die cellen, waardoor nieuwe frisse cellen kunnen ontstaan die je een egale teint en gezonde gloed geven. Vermijd echter te veel scrubben, want dan verwijder je te veel van de natuurlijke oliën aan de oppervlakte van je huid en irriteer je haar nog meer. Kies in plaats daarvan voor zachte peeling met producten die melkzuur of glycolzuur bevatten, omdat deze minder schurend zijn dan fysieke scrubben, maar de huid toch effectief exfoliëren zonder schade of irritatie te veroorzaken.

Proactieve bescherming

Het is nooit te laat (of te vroeg!) om je huid te beschermen tegen schade door de zon – ongeacht het seizoen! Zorg ervoor dat je elke dag zonnebrandcrème draagt (ja, zelfs als het bewolkt is). Kies een breedspectrum SPF 30+ zonnebrandcrème die zowel UVA als UVB bescherming biedt; dit beschermt tegen beide soorten schadelijke straling van de zon en voedt je huid tegelijkertijd met antioxidanten en andere heilzame ingrediënten zoals vitamine A, C & E die kunnen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen en vroegtijdige veroudering van de huid door blootstelling aan UV. Zorg er bovendien voor dat je beschermende kleding draagt, zoals lange mouwen en een broek, als je van plan bent langere tijd in direct zonlicht te zijn.

Je huid verzorgen na een zomervakantie is essentieel voor het behoud van haar gezondheid en levendigheid! Als je deze tips volgt kun je je mooie teint het hele jaar door voeden en beschermen! Kijk op www.salontopper.nl voor de beste producten voor jouw huid.

https://www.salontopper.nl/