Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Boxershorts VS wijde boxershorts: dit moet je weten!

Het is het eerste kledingstuk wat je aantrekt in de ochtend en het laatste uitdoet in de avond. Onderbroeken zijn misschien de belangrijkste onderdelen in jouw kledingkast en het is belangrijk dat ze comfortabel zitten. Tegenwoordig kennen we de boxershort als de populairste soort onderbroek onder de mannen, terwijl dit vroeger eerder een mannen slip was. Toch zien we de populariteit van de wijde boxershort ook stijgen onder jongeren. In deze blog behandelen we de overeenkomsten en verschillen tussen de reguliere boxershorts en de wijde boxershorts. Misschien is de wijde boxershort wel wat voor jou? 

 

Overeenkomsten

Ten eerste zijn zowel de wijde als de reguliere boxershorts verkrijgbaar in lange en korte pijpen. Daarnaast beschikken ze beide over een elastieken band, die het model rond de heupen houdt. In model lijken ze dan ook vrijwel hetzelfde. Zowel wijde als reguliere boxershorts worden voornamelijk geproduceerd in katoen. Daarnaast zijn beide modellen voornamelijk verkrijgbaar als boxershorts heren multipack. Vanuit de basis zijn beide modellen dus vrijwel hetzelfde. Het verschil zit dus enkel in de pasvormen van beide modellen. 

 

Boxershorts

Met de boxershort kies je voor een strak model onder de onderbroeken. Ze worden voornamelijk uit katoen geproduceerd, maar er worden ook steeds vaker andere materialen in verwerkt. Zo worden bamboe boxershorts steeds populairder. Bamboe staat er namelijk om bekend niet benauwd te zitten in warme periodes en extra verwarmend te zijn in koude periodes. Daarnaast is bamboe erg stevig en heeft de houtsoort een bewust karakter. Je kiest voornamelijk voor een boxershort, wanneer je opzoek bent naar een onderbroek die precies op jouw lichaam aansluit. 

 

Wijde boxershorts 

De populariteit van de wijde boxershorts stijgt door het comfort ervan. Je kiest bijvoorbeeld voor wijde boxershorts, omdat je niet van de benauwdheid van reguliere boxershorts houdt. Deze wijde pasvorm zou daarnaast ook beter zijn voor de bloedsomloop, rondom het kruis. Over het algemeen biedt de wijde boxershort een vrijer gevoel rondom kruis en dat blijkt voor veel mensen toch comfortabeler te zijn dan een strakke pasvorm.

 

https://www.underweardistrict.nl/nl/