Close

RPO recruitment waarmee uw wervingsproces nog beter verloopt

Kandidaten voor een vacature zijn er vaak genoeg, maar regelmatig zit de juiste er niet bij. Er zijn een hoop manieren om te zorgen dat uw droommedewerker bij u komt solliciteren. FairSterk is een bedrijf wat u helpt met behulp van RPO recruitment. Dit staat voor Recruitment Process Outsourcing. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een interim recruiten? Wat levert het u dan op om Fairsterk in te schakelen? Zij bouwen een sterk werkgeversmerk voor u, wat u op de lange termijn ook nog kunt gebruiken. Daarnaast zorgt het inspelen op de ‘candidate journey’ voor goedkopere werving en beter personeel. Door deze techniek hebben ze namelijk al een ‘gevoel’ bij uw bedrijf. Als laatste zorgen ze voor een grotere naambekendheid op de arbeidsmarkt, wat er weer voor zorgt dat u meer sollicitanten heeft.

Deze stappen geven uw RPO recruitment vorm

Heeft u er wel eens over nagedacht om de recruitment van nieuwe medewerkers aan een extern bedrijf over te laten? Bij FairSterk wordt er alles aan gedaan om een langdurige relatie op te bouwen. Op die manier hoeft u nooit meer een ander bedrijf in te schakelen voor de werving van kandidaten. FairSterk maakt gebruik van een RPO recruitment constructie. Ze zetten uw marketingcommunicatie op, geven het proces vorm en werven vanuit uw bedrijf. Dit alles doet FairSterk in vijf stappen. In de eerste stap constateert u dat er iets moet veranderen in de werving van nieuwe medewerkers. U schakelt dit bedrijf in als uw interim corporate recruiter. Vervolgens stellen ze een projectplan op met een proactieve werving en selectie van kandidaten. Als laatste geeft dit alles u meer naamsbekendheid op de arbeidsmarkt en een sterkere employer brand.

Een strategische aanpak bij dit bedrijf met RPO recruitment

De werving van uw nieuwe medewerker is een tijdrovende klus. U moet kandidaten selecteren, uitkiezen en interviewen. Vaak is de kans ook nog groot dat uw recruiter niet de juiste interim of kandidaat kan vinden. Bij FairSterk wordt er samen met u gezocht naar de aanpak die het beste past bij het bedrijf. Op die manier zorgt u dat het werven van nieuwe kandidaten prioriteit krijgt. Met behulp van RPO recruitment wordt FairSterk onderdeel van uw bedrijf en raakt daarnaast betrokken bij de bedrijfscultuur, werkprocessen en behoeftes. Ze gaan een diepgaande en dienstverlenende relatie met u aan, om u niet bij één klus, maar op de lange termijn te voorzien van de beste kandidaten.